Brouw je bier bij Anders!

Passie en opvolging doorheen het hele proces.

De brouwerij van Anders! werd ontworpen met de modernste brouwtechnologie om te voldoen aan de vraag naar unieke en op maat gemaakte brouwsels.

Onze brouwzaal, onze gistingstanks en onze bottellijn laten ons toe om brouwsels te maken vanaf 40 hl.

We bieden een persoonlijke service en luisteren naar elk verzoek. Onze klanten kunnen bij elke stap van de realisatie van hun project rekenen op onze flexibiliteit en de expertise van onze teams.

Jouw recept

Of u nu een nieuwe bierstijl wil lanceren, speciale edities wil brouwen of bestaande referenties wil outsourcen om uw eigen productie beter onder controle te hebben, Anders waakt over de perfecte uitvoering van uw recept!

Onze brouwers zullen uw recept nauwgezet brouwen, en indien u het wenst verbeteren of helpen bij het ontwikkelen van het bier zoals u het wil.

Brouwen is precisiewerk

Bij Anders! word er 24/24 gebrouwen in een moderne en geavanceerde installatie die werkt als een precisie-instrument. Zo kunnen we flexibel en consistent werken.

Sssst, hier vergist vanalles anders ...

Uw bier vergist in onze fermentatietanks van 40hl tot 250hl. Tijdens dit natuurlijke proces houden we het bier op temperatuur en analyseren het elke dag voor een optimaal resultaat.

En hop!

Heeft jouw recept een dry-hopping? Geen probleem! Ons team van brouwers heeft in de loop der jaren een uitgebreide expertise op dit gebied ontwikkeld. Met tientallen verschillende hoppige bieren per maand, kan je zeker zijn dat de gewenste smaken en aroma’s tot in detail worden nagestreefd.

Centrifuge

Om zeker te zijn dat er geen deeltjes achterblijven na de fermentatie en het dry-hoppen, worden al de bieren gecentrifugeerd. Indien u dit wenst, kan het bier ook gefilterd worden.

Flash pasteurisatie

De zeer hoge kwaliteit van onze bieren en de eliminatie van elk risico op besmetting is onder andere het gevolg van de flash-pasteurisatie vóór het bottelen en de hergisting op fles.

Niet alleen kan er op deze manier een langere houdbaarheidsdatum aan het bier gegeven worden, deze techniek wordt ook gewaardeerd door distributienetwerken.

Dosering van suiker en gist

Anders is uitgerust om heel precies suiker en gist toe te voegen aan uw bereid bier. Zo kunnen heel goed controleren welk CO²-gehalte uw bier zal hebben!

Hergisting op fles

Hergisting op fles heeft tijd nodig, daarom rekenen we ongeveer zes weken na brouwdatum vooraleer u van uw bier kan genieten.

Saturatie

Als uw recept geschreven is om géén hergisting op fles te hebben, kunnen we geforceerd CO2 toevoegen. Zo is het sneller klaar zijn om geconsumeerd te worden. Tel 4 weken na brouwdag om je bier te kunnen proeven.

Degustatie

Ons laboratorium stelt ons in staat om uw recept op te volgen, het te verbeteren volgens uw wensen of, regelmatiger, om de evolutie van het fermentatieproces te beheersen.

Elke dag voeren we deze verschillende analyses uit:

Fysiochemisch

• Stamwort (° Plato)

• Alcohol (% ABV)

• Real Extract (° Plato)

• Apparant extract (° Plato)

• vergistingsgraad (%)

• pH

• Kleur (EBC)

Microbiologisch

• Aerobe en anaërobe studie van uw stalen om het productieproces op te volgen

Organoleptisch

• Elke dag proeft een team van vijf mensen alle bieren die klaar zijn voor uitlevering. Als er tijdens deze degustatie door iedereen een OK wordt gegeven, wordt het bier pas vrijgegeven.